14. tammikuuta 2009

Ulkomaista satoa - osa 2

"Lottoralli" (Le Boulet) on ranskalainen toimintakomedia vuodelta 2002. Filmissä linnakundi ja vanginvartija ovat ystävystyneet ja pelaavat kimpassa lottoa. He saavatkin päävoiton, mutta kuponki on vm. Afrikkaan matkanneen vaimon laukussa. Sitä sitten miehet matkaavat etsimään - kannoilla turkkilainen murhaaja... Pääosissa Gérard Lanvin ja Benoit Poelvoorde. Ei purrut minuun ainakaan ensi katselemalla, koska nukuin suurimman osan aikaa. ;)

Ranskalainen "Muutama päivä syyskuussa" (A Few Days in September, Quelques jours en septemre) oli näyttävästä näyttelijäkaartista (Juliette Binoche, John Turturro, Nick Nolte) huolimatta minulle kova pettymys. Takaa-ajoelokuva valmistui vuonna 2006.

"Pan´s labyrinth" (El Laberinto del Fauno)on Guillermo del Toron ohjaama huikea, satumainen, surrealistinen, espanjalainen elokuva vuodelta 2006. Se kertoo nuoresta tytöstä sisällissodan jälkimainingeissa. Siitä, kuinka viattomuus voittaa pahuuden. Ofeliana Ivana Baquero.

3 Oscarin voittaja. Kodin ykkönen 7.99 euroa.

ps.16.1.2009: Katselin Panin labyrintin ja pidin siitä kyllä. Minulle tosin käy usein niin, että lievästi petyn, jos filmiä on etukäteen kovasti kehuttu, kun sitten sen näen. Pahin pettymys on ollut "Forrest Gump". Ofeliaa esittävä tyttö oli kyllä todella hyvä. Ja isäpuoli todella inha.

Guillermo del Toron tuottama on espanjalaisen Juan Antonio Bayonan esikoisohjaus "Orpokoti" (The Orphanage). Tämä kauhuelokuva on vuodelta 2007. Se kertoo perheestä, joka muuttaa entiseen orpokotiin, jossa perheen äiti on asunut lapsena. DVD on jollakulla lainassa enkä ole vielä ehtinyt katsella sitä itse, mutta pelkkä trailerin katsominen sai kylmät väreet aikaan.

p.s. 040209. Tarkempi esittely täällä.

Espanjalaisen Pedro Almodóvarin "Puhu hänelle" (Talk to Her, Hable con Ella) kertoo kahden miehen ystävystymisestä erikoisissa olosuhteissa. Kummankin rakkauden kohde makaa sairaalassa koomassa. Mielenkiintoinen, erilainen elokuva.

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Lottorallia en halunnut edes katsoa... jotkut kannet käskevät mun vaan olla koskematta niihin ollenkaan?

Pan´s labyrinth oli kaikesta huolimatta ihan asiallisen hyvää kamaa. Antti tosin nukahti kesken kaiken. Sen mielestä se oli varmaankin huono?

Myy kirjoitti...

Heluna: En katsonut sitä kotimaista sarjaakaan, missä tapeltiin lottokupongista. En edes tajua miksi olen ostanut tämän???? No, täytyyhän se jossain vaiheessa kuitenkin vielä katsella.

Täytyy myöntää, että en ole Panin labyrinttiä vielä katsonut. Lisään kommenttiani myöhemmin, jos tarvii. Kuvat ainakin ovat pelottavia. ;) Unohdin sen Orpokodin. Täytynee tsekata minkä maalainen on ja lisätä sekin tänne... Tosin en ymmärrä miten se olisi pikkusiskolla, kun tuskin sellaista katselee. Ehkä se onkin jommalla kummalla veljelläsi...