22. tammikuuta 2009

Kasvutarinoita

Lasse Hallströmin ohjaama "The Cider House Rules" on kertomus Homerista (Tobey Maguire), orpokodin kasvatista, joka lähtee maailmalle löytääkseen itsensä. Kahdella Oscarillakin palkittu elokuva perustuu John Irvingin kirjaan. Muissa rooleissa mm. Charlize Theron, Kathy Baker ja Michael Caine sekä Paul Rudd.


Vuoden 1999 filmi "Elämää oppimassa" (Outside Providence) kertoo Timistä (Shawn Hatosy), jonka isä (Alec Baldwin) passittaa sisäoppilaitokseen aikuistumaan. Sieltä löytyy myös Jane (Amy Smart).


"Everything you want" kertoo Abbystä (Shiri Appelby), jonka täytyy päättää ottaako unelmiensa poikaystävän vaiko humanistiopiskelijan.

"Will Hunting - syntynyt neroksi" (Good Will Hunting) kertoo 20-vuotiaasta matematiikantaituri Willistä (Matt Damon). Hän saa kasvukipuihin apua psykiatrilta (Robin Williams). Filmi on vuodelta 1997 ja se on laajasti palkittu, mm. 2 Oscarin voittaja. Mukana myös Ben ja Casey Affleck sekä Minnie Driver.


"Rakkaat, rikkaat ystävät" (Friends with Money) kertoo Oliviasta (Jennifer Aniston), joka on ystävänelikosta ainoa rahanpuutteessa oleva. Ystävinä Frances McDormand, Joan Cusack ja Catherine Keener. Filmi on vuodelta 2006.

Steve Martinin kirjaan "Tavaratalon tyttö" perustuu "Shopgirl" elokuva vuodelta 2005. Mirabelle (Claire Danes) on myyjätär, jonka suosiosta kaksi miestä (Martin ja Jason Schwartzman) kilpailevat. Ottaako köyhä vai rikas? Kas siinäpä pulma. K15.

Ei kommentteja: