8. tammikuuta 2009

Austenista inspiroituneita filmejä

Alicia Silverstonen tähdittämä "Clueless" perustuu löyhästi Jane Austenin Emmaan. Hillittömän hauska filmi on vuodelta 1995. Miespääosaa esittää Paul Rudd. Sopii myös vaatefriikeille.

Ehdoton suosikkini näistä neljästä on Gurinder Chandhan "Hilpeys ja ennakkoluulo" (Bride and Prejudice). Lalita Bakshia esittää kuvankaunis Aishwarya Rai ja Mr Darcynä nähdään Martin Henderson.

Bollywood elokuvat purevat jotenkin musiikkihermooni. Minun on mahdoton istua ihan hiljaa niitä katsomassa. Väkisinkin alkavat lanteet heilua. :)

Pidän myös kovasti sekä "Jane Austen - lukupiiri" (Jane Austen book club), että "Laihan lohdun maatila" (Cold Comfort Farm) filmeistä. Sopivia katsottavaksi silloin, kun maailma vähän koettelee. Vm Prisma 8.95 euroa.

Uups, meinasin unohtaa tämän filmin kokonaan.

Johtuu siitä, että se on joko tyttärellä tai pikkusiskolla lainassa. Pidin kovasti. Hm, olen siis kaikkiruokainen, kunhan mainitaan Jane Austen?? ;)

Jane Austenin jalanjäljillä (Becoming Jane). Sepitelmä Austenin omasta elämästä, säilyneiden tiedonjyvästen pohjalta. Parasta varata paketti nenäliinoja ja tukeva olkapää vierelle sohvannurkkaan.

Sitäpaitsi rakastuin James McAvoyhin "Sovitusta" katsoessani...

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Siskolla, ei ainakaan tyttärellä :D.

Myy kirjoitti...

Heluna: Okei. ;)