10. tammikuuta 2009

Lapsettaa - osa 2

"Afrikan salaisuudet" (Secondhand Lions) elokuvassa vuodelta 2003 äiti (Kyra Sedwick) dumppaa nuoren Walterin (Haley Joel Osment) kahden exentrisen sedän (Michael Caine ja Robert Duvall) maatilalle. Pian seuraan liittyy vanha leijona. Kertomukset uskomattomista seikkailuista nivoutuvat kesäpäiviin.

Tästä elokuvasta pidämme kaikki, niin tytär kuin kuopus ja allekirjoittanutkin. Se on nähty useita kertoja ja saa aina hymyn huulilla ja äidillä kyyneleen silmäkulmaan.

Philip Pullmanin Universumin tomu fantasiatrilogiaan perustuva "Kultainen kompassi" (The Golden Compass) on elokuva, jossa nuori ja rohkea Lyra Belaqua (mainio Dakota Blue Richards) joutuu universumin kohtaloa sivuaviin seikkailuihin.

Näyttelijäkaartissa mukana mm. Daniel Craig, Nicole Kidman, Sam Elliot ja Eva Green, joka esittää suomalaista noitaa nimeltä Serafina Pekkala.

Itse pidin tästä filmistä kovasti, kun sain katsella sen kaikessa rauhassa.

Kaikkien daimonien ymmärtäminen vaati rauhaa, joten sukankutominenkin sai jäädä hetkeksi. Tyttären mielestä elokuva oli pettymys, eikä vastaa kirjan sisältöä.

Tämä elokuva saanee jatkoksi vielä kaksi osaa, mikäli noudattelee kirjojen rytmiä, tosin kirjasarjan viimeistä osaa joutui odottamaan monta vuotta...

Anttila 11.95 euroa.

"Lemony Snicketin Surkeiden Sattumusten Sarja" (Lemony Snicket´s - a Series of Unfortunate Events) esittelee naamioitumisen mestarin, Kreivi Olafin (Jim Carrey).

Hän himoitsee kolmen, traagisesti orvoksi jääneen Baudelairen sisaruksen jättiomaisuutta.

Seikkailusta toiseen vie lasten tie.

Hyvin tehtyä ja näyteltyä jännitystä vuodelta 2004.

Mukana myös mm. Meryl Streep.

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Afrikan salaisuudet ei jätä kylmäksi. Ihana juoni ja hellyyttävät henkilöt ja loistavat näyttelijät! Osmentilla on vielä edessään loistava tulevaisuus..

Kultainen kompassi kirjana tuotti erilaisia mielikuvia itselleni. Jotenkin niitä mielikuvia on vaikea vaihtaa elokuvan tekijöiden näkemykseen. Mielikuvat on niin vahvoja, että kirjaa lukiessa olo on kuin leffateatterissa. Miten silloin toisten tekemä elokuva voisi ikinä täyttää omia vaatimuksia?
(Ainoana plussana täytyy sanoa, että Nicole Kidman onnistuu roolissaan karmaisevan hyvin.)

Jim Carrey saa henkilöhahmot eloon aivan erilaisella tavalla kuin kukaan muu. Rooli sopikin hänelle kuin nenä silmään! Loistava juoni.

Myy kirjoitti...

Heluna: Siinä saa itkeä. No, minä tosin itken lähes joka elokuvaa katsoessani. ;)

Osment näytteli hyvin nuorena poikana. Olen kuullut huhuja, että olisi joutunut viina/huumekoukkuun. Vaikeaa on lapsinäyttelijöillä. Kasvavat ja kaikki muuttuu. Ehkä Jodie Foster on pärjännyt parhaiten.

Nicole Kidman nyt vain on sairaan hyvä. Täytyy lainata niitä kirjoja sinulta ja lukea. En tiedä onko elämässä nykyään vähemmän aikaa, kun kaikkea pitäisi tehdä, eikä oikein ehdi...

Jim Carrey on sellainen kuminaamainen puhevirtuoosi. Yksityiselämä ei ole mennyt ihan niin hyvin, mutta nyt näyttää vakiintuneen ja tulee kuulemma hyvin toimeen naisystävänsä (Jenny McGarthy)autistisen pojan kanssa. ja jollei hän, niin kuka, pystyy ylittämään sellaisenkin raja-aidan.