10. tammikuuta 2009

Maalaiskomediaa mahan täydeltä

1998 valmistui ensimmäinen 6-osainen maalaiskomediasarja. Käsikirjoittajana toimii Heikki Luoma.

Sarjan alussa Kuusniemeen saapuu uusi kirkkoherra, Matias Pohto (Jarkko Tiainen). Ongelmia syntyy niin pappilassa emännöitsijä Valman (Tuire Salenius) kuin kylän neitojen kanssa (Miia Nuutila, Anne Niilola). Lisäksi kanttori Piiparisella tahtoo moposta hirttää kaasu päälle... Vilskettä on myös kylän huoltamolla, kun P. A. Turpeisen Viola vaimo (Tuija Vuolle) ottaa hatkat kohti kaupunkia.

Kerrassaan hykerryttävä on koko komediasarja, mutta etenkin nämä ensimmäiset jaksot.

Ensimmäisestä sarjasta tutut roolihahmot jatkavat seikkailuja naismaailmassa. Kanttori Piiparinen (Tom Lindholm) saa tuuraajan ja Turpeisen baariin ilmestyy uusi apulainen (Sari Havas).

2001 valmistui kolmas 6-osainen sarja maalaiskomediaa: "Mooseksen perintö". Siinä bensa-aseman pitäjä P.A. Turpeinen (Risto Salmi)löytää vintiltä isänsä papereita ja rikastuu siinä sivussa.

Maalaiskomediasarjan quattrologian päättää "Turvetta ja timantteja". Varmasti yleisön toivomuksesta tehty, mutta silti viihdyttävä. Mukana vanhat tutut ja joukossa uusiakin kasvoja. Urmas Hakkaraisen esittäjä Matti Tuominen kuoli tammikuussa 2006 ja viimeinen osa filmattiin kesällä. Hänen jättämäänsä aukkoa paikkaa sitten kaima, Matti Nurminen, Armas Hakkaraisena.

Nämä DVD:t on kaksilahkeinen saanut lahjaksi, koska sarja on hänen suosikkejaan. Täytyisi vain löytää tarpeeksi aikaa katsoa kaikki 4x 6 jaksoa yhteen mittaan... (1187 min, liki 20 tuntia?)

Ei kommentteja: