17. tammikuuta 2009

Menneisyys vs. tulevaisuus

"Déjà Vu" on Tony Scottin ohjaama trilleri vuodelta 2006.

Denzel Washington esittää ATF agenttia Doug Carlinia, joka tutkii vakavaa lauttaturmaa New Orleansissa.

Hänelle selviää, että hallituksella on huippusalainen laboratorio, jossa on kehitetty "aikaikkuna".

Sen avulla pystyy näkemään menneeseen. Pystyykö menneisyyttä myös muuttamaan? Näyttelijäkaartissa mukana myös mm. Val Kilmer ja Paula Patton.

"Godsend" kertoo epätoivoisista vanhemmista (Greg Kinnear ja Rebecca Romjin-Stamos), jotka menettävät 8 vuotiaan Adam poikansa (Cameron Bright) onnettomuudessa.

Hautajaisissa heihin ottaa yhteyttä tohtori Richard Wells (Robert De Niro), jonka avulla he voivat saada poikansa takaisin.

Elokuva on vuodelta 2004 ja syystä K15. Se myös herättää kysymyksiä moraalista ja etiikasta.

"Klik" (Click) vuodelta 2006 esittelee työnarkomaani Michaelin (Adam Sandler), jonka aika ei kertakaikkiaan riitä.

Mortyllä (Christopher Walken) on tähän ongelmaan ratkaisu: kaukosäädin, jolla voi ohjata elämää - pikakelata ikävien kohtien ylitse. Vaimona Kate Beckinsale.

Vuodelta 2007 on Lee Tamahorin ohjaama ja Nicholas Cagen (Cris Johnson) tähdittämä "Next". Naispääosissa nähdään Jessica Biel (Liz Cooper) ja Julianne Moore (FBI agentti Callie Horn).

Crisillä on kyky nähdä kaksi minuuttia tulevaisuuteen. Hän elättää sillä itsensä Las Vegasissa. FBI tarvitsee hänen kykyään estääkseen terroristeja räjäyttämästä ydinasetta Los Angelesissa...
Elokuva on katsomisen arvoinen.

Muumioelokuvien jatkoksi syntyi "Skorpionikuningas" (The Scorpion King) vuonna 2002. Pääosassa The Rock, Dwayne Johnson, Cassandrana Kelly Hu.

Hurjassa menossa mukana myös mm. Michael Clarke Dungan (Balthazar) ja Steven Brand (Memnon). Tässä pieni näyte.

Ei kommentteja: