21. tammikuuta 2009

Askel ajassa taaksepäin

Palkittu elokuva "Kirjava huntu" (The Painted Veil) perustuu Somerset Maughamin samannimiseen romaaniin.

Walter (Edward Norton) ja Kitty (Naomi Watts) kohtaavat ja menevät nopeaan tahtiin naimisiin.

Mies on rakastunut, nainen haluaa pakoon äitiään.

Walter on lääkäri, bakterologi ja hänen työnsä vie heidät Kiinaan.

Keskelle koleraepidemiaa. Avioliitto natisee liitoksissaan.

Maisemat ovat upeita. Mieleeni tuli väkisinkin loistava "Englantilainen potilas".

Elokuva on vuodelta 2006.Pullollaan loistavia näyttelijöitä on Charles Dickensin romaaniin perustuva "Nicholas Nickleby" vuodelta 2002.

Varttuneena Nicholaksena Charlie Hunnam. Muissa rooleissa mm. Anne Hathaway, Christopher Plummer sekä Barry Humphries.


"Nuori Sherlock Holmes - pelon pyramidi" (Young Sherlock Holmes) on vuodelta 1985. Se tuo Holmesin (Nicholas Rowe) ja Watsonin (Alan Cox) yhteen jo koulupoikina. Rikoksen ja ratkaisun merkeissä, tietenkin. K15.

"Stage Beauty" sijoittuu 1660-luvun Englantiin. Teatterimaailmassa miehet näyttelivät naisrooleja, kunnes kuningas päätti toisin. Naispääosassa Claire Danes, Nedinä Billy Crudup. Elokuva on vuodelta 2004.

"Sydänten kaapparit" (The Abduction Club) kertoo 1800-luvun Irlannista. Byrne (Daniel Lapaine) ja Strang (Matthew Rhys) ovat perheidensä nuorempia veljiä, joiden täytyy käyttää kekseliäisyyttään turvatakseen tulevaisuutensa. He liittyvät kaapparikerhoon... kaapatakseen itselleen rikkaat morsiamet. Naispääosissa Kennedyn siskoksina Alice Evans ja Sophia Myles. Filmi on vuodelta 2002.
"Tyttö ja helmikorvakoru" (Girl with a Pearl Earring) on runsaasti palkittu elokuva taidemaalari Johannes Vermeeristä (Colin Firth) ja hänen 17-vuotiaasta Grier piika/muusastaan (Scarlett Johansson) sekä sen pohjalta syntyvästä taulusta (Tyttö ja turbaani). Filmi on vuodelta 2003.

Ei kommentteja: