13. tammikuuta 2009

Ulkomaista satoa - osa 1

"Rakastaa...ei rakasta" (He Loves Me.. He Loves Me Not) on ranskalainen trilleri vuodelta 2002. Se kertoo hieman erilaisen, intohimoisen rakkaustarinan. Hyytävästi. Mielenkiintoisesti. Kannattaa katsoa.

Pääosassa Audrey Tatou ja Samuel Le Bihan.

Tanskalaista tuotantoa on Sören Kragh-Jacobsenin ohjaama "Skagerrak" vuodelta 2003. Siinä öljynporauslautalla työskennelleet tanskalainen Marie (Iben Hjejle) ja irlantilainen Sophie (Bronagh Gallagher) ottavat ilon irti elämästä. Toinen päätyy raskaaksi ja mitä sitten käykään.

Pidän tästä filmistä, koska se on elämänmakuinen, hullunhauska ja haikeankaunis. Miespääosassa Martin Henderson.

"La Tigre E La Neve" (The Tiger and the Snow)on sadunomainen italialainen elokuva pakkomielteisen rakastuneesta Attiliosta (Roberto Benigni).

Näyttämönä Bagdad, jossa käydään sotaa. Mukana myös Jean Reno. Mielenkiintoinen filmi on vuodelta 2005.Luc Bessonin tuottama ja käsikirjoittama, ranskalais-japanilainen "Wasabi" oli yksi ensimmäisiä elokuvia, jonka ostin DVDnä. Olen niin pinttynyt englanninkielisiin elokuviin, että meinasin tehdä reklamaation huonosta huulisynkasta, ennenkuin tajusin filmin olevan ranskankielinen. :) Jean Reno Hubert poliisina on tapansa mukaan loistava ja Ryoko Hirosue pysyy vauhdissa mukana.

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Olin ihan unohtanut tän leffan! Täähän oli tosi hyvä. Ehkä toi Audrey Tatou on vaan tosi hyvä näyttelijä?

Eikä tää Skagerrakkaan mikään hölmömpi tapaus ollut. Ennakkoluulot ulkomaalaisia elokuvia kohtaan vaan on jotenkin suuret.

Oon nähnyt ton wasabinkin, mutta en kuolemaksenikaan muista mitä siinä tapahtu ja oliko se hyvä.

Myy kirjoitti...

Heluna: Audrey Tatou on hyvä näyttelijä. Aika karmaiseva juoni?

Pidän Skagerrakista. Vauvat saavat minut hyvälle tuulelle. :) Pienempi veljentyttäresi, muuten, iski päänsä ikkunalautaan ja vuosi verta ja liimattiin lääkärissä. Voi nyt hyvin. Silmä vain on muurautunut umpeen.

Wasabissa ranskalainen poliisi lähtee Japaniin, kun hänet aikoinaan käsittämättömästi dumpannut vanha tyttöystävä on kuollut. Hän löytää sieltä liki täysi-ikäisen tyttären jota japanin mafia, yakuza, jahtaa. jne... Kyllä se kannattaa katsoa.