19. tammikuuta 2009

Rakkautta ja intohimoa - osa 2

"Carolina" on romanttinen komedia vuodelta 2003. Pääosaa esittää mainio Julia Stiles, joka työkseen saattaa yhteen pariskuntia TV:n deittiohjelmassa.

Muissa rooleissa mm. Shirley MacLaine ja Alessandro Nivola. Kannattaa katsoa.


"Hope Springs" elokuvassa Vera morsian (Minnie Driver) on hylännyt Colinin (Colin Firth), joten tämä matkustaa amerikkalaiseen Hope Springs kaupunkiin.

Nuoren Mandyn (Heather Graham) seurassa sydänsurut unohtuvat - kunnes Vera palaa kuvioihin... Romanttinen komedia on vuodelta 2003 ja tarjoaa maittavat naurut.


Rakkaus ei aina osu ensimmäisellä yrityksellä.

Oliver (Ashton Kutcher) ja Emily (Amanda Peet) joutuvat kohtaamaan monta kertaa, ennenkuin heräävät huomaamaan toisensa elokuvassa "A lot like LOVE" vuodelta 2005. Ei paha.

"Rakkauden riivaamat" (Possession) vuodelta 2002 kertoo rakkaustarinan sekä nykypäivään (Gwyneth Paltrow, Aaron Eckhart) että viktoriaaniseen aikaan (Jeremy Northam, Jennifer Ehle) sijoittuen.

Perustuu A. S. Byattin romaaniin. Suosittelen.

Yksi lempielokuvistani on "Rakkautta vain" (Love Actually), romanttinen komedia vuodelta 2003. Se on vähän kuin iso karkkipussi, jossa on jokaisen makuun jotain.

Rooleissa mm. Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Hugh Grant,

Bill Nighy, Rowan Atkinson sekä Martine McCutcheon räväkkänä pääministerin sisäkkönä. Thomas Sangster pikkupoikana on myös hellyyttävä.

Ehkä eniten pidän Lúcia Monizin esittämästä Aureliasta. Suosittelen, lämpimästi.


2007 vuoden lopulla ensi-iltaan ehtinyt "Sooloilua" on yksi parhaista viime vuosina näkemistäni kotimaisista elokuvista. Kävin katsomassa sen teatterissa, mutta pitihän se hankkia omaksikin. Kodin ykkönen 9.99 euoroa.

Kolmikymppinen toimittaja Emma (Saija Lentonen) haastattelee kapellimesetari Joelia (Kari-Pekka Toivonen) ja he rakastuvat. Vakavampi ihmissuhde syntyy silti Emman ja Joelin dementoituneen äidin (Kristiina Elstelä) välille. Filmin musiikki on myös kuuntelemisen arvoista, etenkin Chisun "Mun koti ei oo täällä". Käsikirjoitus Katja Kallio, ohjaus Lauri Nurske.


"Vain koiraihmisille" (Must Love Dogs) vuodelta 2005 on romanttinen komedia. Se kertoo eronneen Sarahin (Diane Lane) seuraelämästä, kun hänen siskonsa laittaa hänestä ilmoituksen Internetin kontaktipalstalle. Isän roolissa Christopher Plummer, seuralaisena Jack (John Cusack). Mukana myös mm. Stockard Channing ja Dermot Mulroney.

Ei kommentteja: