10. tammikuuta 2009

Lapsettaa - osa 1

Leskeksi jääneellä herra Brownilla (Colin Firth) on vaikeuksia pitää kurissa 7 lastaan, kun 17. lastenhoitajakin irtisanoutuu. Paikalle saapuu kuin taiottuna Nanny McPhee (Emma Thompson) Satumainen lastenvahti.

Lapsipääosassa mainio Thomas Sangster. Sitämukaa kun lapset oppivat tapoja, tulee Nannystä vähemmän pelottavan näköinen. Isäkin löytää uuden rakkaan - lähempää kuin osasi etsiäkään.

Edith Nesbitin romaaniin perustuva "Five Children and It" on kertomus viidestä sisaruksesta, jotka lähetetään excentrisen enon (Kenneth Branagh) luokse maalle pois sodan jaloista.

Kaikkien kieltojen ja työsaran keskellä uteliain heistä, Robert (Freddie Highmore) löytää salaiset portaat, jotka vievät rannalle ja sieltä löytyy Santapeikko. Ikivanha olento, jolla on valta toteuttaa toivomuksia - eri asia sitten, miten ne toteutuvat.

Shrek 1-3 on tasaisen hyvin tehty piirroselokuva trilogia. K7 tuntuu hieman korkealta ikärajalta, mutta toisaalta lapset saavat painajaisunia niin kummallisista asioista. Englanniksi kuunneltuna äänet ovat omaa luokkaansa, sillä satuhahmojen tulkitsijoina on huippunäyttelijöitä.

Shrek 1&2 Prisma 10 euroa.

"Mehevää seikkailua arjen harmauteen" lupaa "Spiderwickin kronikat". The Spiderwick chronicles on tarkoitettu yli 11 vuotiaille ja valmistunut vuonna 2008.

Se kertoo kolmilapsisen perheen elämästä avioeron jälkeen, kun äiti ja lapset muuttavat suvun vanhaan, mystiseen taloon.

Fantasiamaailman olentoja olisi katsellut enemmänkin. Freddie Highmore on pääosassa luonteva.

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Nanny McPhee on ihana leffa ja Emma Thompson on karsean hyvä roolissaan ;D. Kaikki tainomaiset leffat puree muhun...

Pidän kyllä tosta Thomasistakin näyttelijänä. Oli hyvä rakkautta vain leffan roolissaankin.

Myy kirjoitti...

Heluna: Täytynee pitää sellainen Colin Firth -ilta, kun seuraavan kerran olen kipeä. Taannoin pidimme iskän kanssa Hugh Grant illan, kun olimme joskus yhtaikaa kipeitä. Kipeänä on kiva katsella elokuvia. Sinä tapasit katsoa "Pikkunaisia" ja "Romeota ja Juliaa".

Niin Thomas - ehkä se "Love Actually" rooli meni vähän yli sentään, mutta kieltämättä hyvä näyttelijä. Siihen leffaan palataan vielä myöhemmin. ;)

Thompson on tosi hyvä. Tuli juuri kaapista ja kertoi kärsineensä masennuksesta aika ajoin. Liekö sen vuoksi avioliitto Kenneth Brabaganin kanssa päättyi eroon? Vai olisiko johtunut lapsettomuudesta??? Tai ehkä vain kaksi voimakasta näyttelijää ei sopinut samaan perheeseen. Nykyinen mieskin on kyllä näyttelijä... kuulemma hieman taipuvainen saituuteen, mutta komeahan tuo on kuin mikä.