10. helmikuuta 2009

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

Löyhästi Alexander Dumasin kirjoihin pohjautuva "Rautanaamio" (The Man in the Iron Mask) vuodelta 1998 on täydellinen seikkailuelokuva.

Se sijoittuu 1600-luvun Ranskaan. Ludvig XIV (Leonardo DiCaprio) väärinkäyttää asemaansa, kansa näkee nälkää.

Apuun rientävät kolme eläkkeellä olevaa musketööriä Athos (John Malkovich), Porthos (Gerard Depardieu) ja Aramis (Jeremy Irons).

Salaisessa vankiluolassa on kuninkaan muutamaa minuuttia myöhemmin syntynyt kaksoisveli, jota pidetään siellä vankina, rautainen naamio päässä. Musketöörit suunittelevat vallankaappausta.

Kuninkaan vartiokaartista vastaa kuitenkin D´Artagnan (Gabriel Byrne), joka ei voi sitä sallia.

Seuraa kamppailu hyvän ja pahan välillä. Taistelukohtausten musiikki on huumaavaa.

Suremaan jää kuningataräiti Anne (Anne Parillaud). K12. Suosittelen.

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Muskettisoturien huumori iskee täysillä. Aivan loistava elokuva mun mielestä. Oon kattonut monta kertaa, eikä se katsomalla ainakaan pahene. Surullinen myös. Täytyy aina itkeä :(

Myy kirjoitti...

Heluna: Tämän elokuvan takia joudun katsomaan "Terapiassa" sarjaa... Gabriel Byrne on tässä mielestäni tosi hyvä, riipaiseva, joskin kaikki soturit pärjäävät hyvin, myös se onneton Porthos, joka koettaa hirttäytyä. :)

Sitäpaitsi Leonardo DiCaprio vetäisee roolinsa taidolla. Musiikki on myös täydellistä. Joskus elokuva pilaantuu, kun musiikki ei vain sovi siihen. Tässä se rokkaa mm. tuossa taistelukohtauksessa.

Hyvä elokuva itkettää, ts. koskettaa katsojansa tunteita.