6. helmikuuta 2009

Jane Austen - Northanger Abbey

TV-filmatisointi "Northanger Abbey" valmistui vuonna 2007. Se perustuu Jane Austenin samannimiseen kirjaan (suomennettu myös nimellä "Neito vanhassa linnassa") .

Elokuva kertoo nuoresta, goottilaisten romaanien lukemiseen hurahtaneesta, Catherine Morlandista (Felicity Jones), joka tuntuu elävän päiväunelmissaan.

Catherine on isosta perheestä ja hän ilahtuu kovasti, kun naapurit, herra ja rouva Allen, kutsuvat hänet mukanaan Bathiin.

Catherine ystävystyy Isabella Thorpen (Carey Mulligan) kanssa. Ilmenee, että Catherinen vanhempi veli James (Hugh O´Conor) tuntee perheen ja on rakastunut Isabellaan.

Tanssiaisissa Catherine tutustuu kohteliaaseen herra Tilneyyn (JJ Feild) ja tämän sisareen Eleanoriin (Catherine Walker).

Myöhemmin hän tapaa heidän yrmeän isänsä kenraali Tilneyn ja perheen esikoisen kapteeni Edward Tilneyn.
Kenraali (Liam Cunningham) kutsuu Catherinen perheen kotiin, Northanger Abbeyyn. Talo on suoranainen vanha linna ja tuntuu kätkevän sisäänsä synkkiä salaisuuksia.

Tämä elokuva tuo esille hieman erilaisen Austen sankarittaren. Pääosan esittäjä Felicity Jones on todella ilmeikäs ja sopii hyvin rooliinsa.

Ei "Järki ja tunteet" tai "Ylpeys ja ennakkoluulo" elokuvien kaltainen nappisuoritus, mutta katseltava kumminkin. Parodiamainen. K11. Kodin ykkönen 9.99 euroa.

Ei kommentteja: