12. helmikuuta 2009

Hukkaan heitetty hurme

Stephen Sondheimin musikaaliin perustuu Tim Burtonin ohjaama elokuva "Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi" (Sweeney Todd -Demon Barber of Fleet Street) vuodelta 2008.

Benjamin Barker (Johnny Depp) on viettänyt viimeiset 15 vuotta syyttömänä vankilassa. Kun hän palaa Lontooseen, hänestä on tullut Sweeney Todd.

Benjamin tarina on surullinen. Hän oli hieman hölmö ja sinisilmäinen parturi, jolla oli kaunis vaimo ja pieni tytär. Vaimoon ihastui myös katala tuomari Turpin (Alan Rickman), joka järjesti Benjamin vankilaan vaimon saadakseen.

Rouva Lovett (Helena Bonham Carter) tekee surkeita lihapiirakoita Benjamin vanhan kodin alapuolella. Hän kertoo vaimon surkeasta kohtalosta ja siitä, että tytär Johanna on nyt Turpinin holhokki.

Sweeney elää vain kostaakseen. Valitettavasti Pirelli (Sacha Baron Cohen) tunnistaa hänet heidän käydessä kisaa sileimmästä leuasta.

Anthony (Jamie Campbell Bower), joka on Sweeneyn pelastanut merimies, kohtaa kauniin Johannan (Jayne Wisener) ja rakastuu.

Anthony joutuu tuomari Turpinin puhutteluun ja hakatuksi. Hän tekee suunnitelman Johannan pelastamiseksi.

Suunnitelmia tekee myös rouva Lovett, joka on täydellisen rakastunut Sweeneyhin.

Minuun tämä elokuva ei kolahtanut samalla lailla kuin jotkut muut Burtonin ohjaukset, kuten Saksikäsi Edward, Päätön ratsumies tai Big fish. Ehkä se johtuu siitä, että se on musikaali. Tai siitä, ettei musiikki ole kovin hyvää. Johnny Depp laulaa kyllä mukiinmenevästi, jotkin kappaleet vain ovat huonoja. Sinänsä näyttelijöiden, etenkin pääosien esittäjien, eläytyminen, kulissit ja vaatetus ovat kohdallaan.

Filmi on voittanut 2 Golden Globe palkintoa. K18. Kodin ykkönen 9.99 euroa.

2 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Ilman tota musikaalihömppää tääkin leffa olis voinut olla suurikin menestys meikäläisen silmissä..

Myy kirjoitti...

Heluna: Niinpä. Kyllä välillä voi laulaa luikauttaa, jos laulu on hyvä ja melodia tarttuva, mutta nyt suuri osa oli huonoja piisejä. :)

Depp ja Bonham Carter vetivät kyllä roolinsa muuten hyvin ja pidin siitä Sacha Baron tyypistäkin.