1. helmikuuta 2009

Moni kakku...

"Muumio - Lohikäärmekeisarin hauta" (The Mummy - Tomb of a Dragon Emperor) ilmestyi 2008. Se on Rob Cohenin ohjaama seikkailuelokuva. Se kertoo ammoisesta keisari Hanista (Jet Li), joka saavutettuaan jo kaiken maallisen, halusi kuolemattomaksi.

Tässä onnistuakseen hän tarvitsi apua taitavalta noidalta Zi Juanilta (Michelle Yeoh).
Kenraali Ming (Russell Wong) auttoi Zi Juania löytämään tarvittavan käsikirjoituksen, josta löytyi ohjeet kuolemattomuuden saavuttamiseksi. Samalla he valitettavasti rakastuivat toisiinsa.

Keisari Han ei saanut haluamaansa, vaan Zi Juan loitsi hänet ja hänen armeijansa terrakottaisiksi.
Yli 2000 vuotta myöhemmin, vuonna 1946, Rick (Brendan Frasier) ja Evelyn (Maria Bello) O´Connell ovat eläkkeellä ja vähän kyllästyneitä hiljaiseloon. Kaipuu seikkailuun paistaa kummastakin, eivätkä he epäröi astua vielä kerran palvelukseen toimittaakseen arvokkaan esineen museoon Kiinaan.

Shanghaista löytyy myös Evelynin veli Jonathan (John Hannah) ja poika Alex (Luke Ford), joka vanhempiensa tietämättä on jättänyt opiskelut kesken ja löytänyt keisari Han haudan ja terrakotta-armeijan.

Keisari herätetään henkiin ja alkaa taistelu hyvän ja pahan välillä.

Shanghaista joukkio matkaa Himalajan vuoristoon estääkseen Hanin pääsyn Shangri-Lahan ja ikuisen kuolemattomuuden lähteelle.

Taistelijoiden joukkoon liittyy kaunis Lin (Isabelle Leong).

Sekä pari Yetiä.

Alexille selviää, että Linillä on salaisuus.

Elokuvan parasta antia ovat Michelle Yeohin puvut. Ne ovat upeita ja liehuvat kauniisti hänen pyöriessään ympäri.

Rachel Weiszin poisjäänti tästä Muumio-trilogian kolmannesta osasta on suuri menetys. Ainakin minusta Maria Bello vaikutti liian vanhalta osaansa. Myös Alexin näyttelijä, Luke Ford, on liian vanhan oloinen, ottaen huomioon Brendan Frasierin poikamaisuuden.

Kaksi ensimmäistä osaa löytyy täältä.

Prisma 14.95 euroa.

Ei kommentteja: