14. huhtikuuta 2009

Rachel menee naimisiin

Jonathan Demmen ohjaustyö on perhesuhteista kertova draama "Rachel getting married" vuodelta 2008.

Psykologiksi opiskeleva Rachel (Rosemarie DeWitt) on menossa naimisiin tummaihoisen Sidneyn (Tunde Adebimpe) kanssa. Hääjärjestelyissä apuna kaaso Emma (Anisa George).

Kym (Anne Hathaway) on Rachelin moniongelmainen sisko, joka on viettänyt viimeisen vuosikymmenen erilaisissa laitoksissa. Kym palaa kotiin katkaisuhoidosta osallistuakseen siskonsa häihin.

Huume- ja lääkeriippuvuuden lisäksi Kymin ongelmana on suhde ruokaan. Kotiinpaluu tuo pinnalle tukahdutettuja tunteita niin Kymissä, kuin muissakin perheenjäsenissä.

Tyttöjen isä Paul (Bill Irwin) ja äitipuoli Carol (Anna Deavere Smith) ovat huolehtivaisia ja osallistuvat aktiivisesti hääjuhlallisuuksiin.

Äiti Abby (Debra Winger) tuntuu olevan kylmän välinpitämätön ja itsekeskeinen sivustakatsoja.

Kym hakemalla hakee huomiota itselleen. Hän on osasyyllinen pikkuveljen tapaturmaiseen kuolemaan, eikä pysty antamaan itselleen anteeksi. Rachel tuntee katkeruutta siskoaan kohtaan. Syttyy kiistoja. Siskokset ottavat yhteen. Mutta lopulta veri on vettä sakeampaa?

Rachel ja Sidney vihitään. Häitä tanssitaan. Kakku leikataan. Sulhaspoikana Kieran (Mather Zickel).

Elokuva on hyvin todentuntuinen. Kuvaus on käsivaraista ja siihen tottuu helposti. Hääjuhlien musiikki soi taustalla jatkuvasti.

Anne Hathaway ansaitsi Oscar ehdokkuutensa.

Filmi on ehdottomasti katsomisen arvoinen. K7. Prisma 16.95 euroa.

Ei kommentteja: