11. maaliskuuta 2009

Nappitehtailijan poika

Vietimme eilen puolison kanssa leffailtaa. Mukana hyvä ystävä. Kävimme katsomassa lukuisia Oscar ehdokkuuksia saaneen ja 3 pokaaliakin pokanneen "The Curious Case of Benjamin Button" (Benjamin Buttonin uskomaton elämä) filmin vuodelta 2008. Ohjaajana David Fincher.

Elokuvassa Caroline (Julia Ormond) lukee ääneen Benjamin Buttonin päiväkirjaa äitinsä Daisyn (Cate Blanchett) kuolinvuoteella. Tämän toivomuksesta.

Benjamin (mm. Brad Pitt) syntyi ensimmäisen maailmansodan päätösyönä. Hänen äitinsä kuoli synnytyksessä ja isä säikähti vauvan ulkonäköä. Lapsi päätyi vanhainkodin hoitajan Queenien (Taraji P. Henson) portaille ja hoivaan.

Benjamin syntyi ulkoisesti vanhana ukkona, mutta sisäisesti uteliaana poikasena. Vanhainkoti tarjosi hänelle sopivan kasvuympäristön, johon oli helppo sulautua.

Ennakko-odotusten vastaisesti Benjamin jäi henkiin ja hänen kuntonsa alkoi parantua. Jopa niin paljon, että hän lähti merille kapteeni Miken (Jared Harris) kanssa.

Idän matkalla Benjamin kohtasi Elizabeth Abbottin (Tilda Swinton), johon rakastui.

Benjaminin elämän suurin rakkaus oli kuitenkin Daisy, jonka sinisiä silmiä hän ei voinut unohtaa.

Vuosien varrella he kohtasivat useita kertoja, kunnes heistä tuli rakastavaiset.

Elokuva on 166 minuuttia pitkä. Meistä kukaan ei kestoa oikein huomannut, mutta täytyy myöntää, että ensimmäistä puolikasta olisi voinut supistaa. Loppu meni hujahduksessa.

Pidin tästä elokuvasta. Meikkaajien yms. aikaansaannosta täytyy vain ihailla ja onhan ajatus elämästä haudasta kehtoon ihan vinha.

Nyt tarvitsen seuraa seuraavalle leffareissulle. Perjantaina tulee ensi-iltaan "Slummien miljonääri". Myös "Herttuatar" vaikuttaa mielenkiintoiselta aviodraamalta. Ja kotimaisen "Toinen jalka haudasta" traileri oli kiinnostava. "Kevytkenkäinen" on myös pakko nähdä, ihan jo Colin Firthin vuoksi. Kuka lähtisi mukaan??

Ei kommentteja: