4. joulukuuta 2008

Jane Austen: Pride and Prejudice

BBC:n 1995 vuoden TV sarja "Ylpeys ja ennakkoluulo" (Pride and Prejudice) päätähtinään Colin Firth ja Jennifer Ehle kuuluu ehdottomasti DVD kokoelmani helmiin. Firthin Mr Darcy on täydellinen ja Ehle sopii hyvin Elizabeth Bennetin rooliin. Heidän välillään on käsinkosketeltavaa kemiaa.

Tässä näytteenä oiva kohtaus, jossa Mr Darcy palaa kotiinsa odotettua aikaisemmin ja yllättää sieltä Neiti Bennetin seurueen.

Joe Wright´n ohjaama elokuva vuodelta 2005 esitteli aivan yhtä karismaattisen pariskunnan. Keira Knigthley ja Matthew Macfadyen saavat katsojan pidättämään henkeään tukahdetun intohimon edessä.

Vai mitä mieltä olet tästä?

Ps. Odotan innolla seuraavaa filmatisointia aiheesta.

4 kommenttia:

Heluna.83 kirjoitti...

Vanhassa vara parempi sanoisin. Itse en pitänyt Matthew Macfadyen suoritusta minään Colin Firthin rinnalla. Vanhempi leffa vie uudesta voiton mennen tullen. Siinä on enemmän tunnelmaa ja kipinää ja sitä sutinaa. Keiran ja Matthewin väliltä puuttui jotain olennaista?

Myy kirjoitti...

Heluna: Vanhempi filmihän on sarja ja tämä uudempi on elokuva. Colin Firthiä katselee ihan mielellään kyllä reilun 5 tuntia. Olen tosin mielestäni nähnyt ao. sarjan elokuvamuodossakin. Mutta vaikka olen etsinyt, en ole sellaista löytänyt.

Elokuvien uudelleen filmatisointien kohdalla ei välttämättä kannatakaan kauheasti vertailla vanhaan suoritukseen ja vanhoihin roolihahmoihin. Kyllä Keira ja Matthewkin keittelivät aikamoisen sopan. Etenkin vesisateessa.

Näissä elokuvissa onkin parasta se, ettei kaikkea paljasteta ts. ihmiset eivät heilu nakuina, vaan tunteita peitellään ja kasvatetaan hitaasti. Vai mitä?

Heluna.83 kirjoitti...

noh. Ehkä oli suuri virhe katsoa se uudempi filmaus melkein heti vanhemman katselun jälkeen, kun oli niin tuoreessa muistissa vielä. Ehkä saisi erilaisen katselukokemuksen, jos katsoisi sen nyt uudestaan... laitetaan harkintaan.

Myy kirjoitti...

Heluna: Aivan, eikä saa olla häiriötekijöitä, kuten pieniä poikasia siinä helmoissa kieppumassa.